Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

Poniedziałek 13.10.2025r.

Śniadanie - pieczywo mieszane 40g, masło 5g, filet drobiowy wędzony 15g, rucola 2g, rzodkiew, ogórek 8g, bułka długa 25g, dżem wiśniowy 10g, kakao 200g, melon 80g

Obiad I danie - dyniowa z prażonym słonecznikiem 250g

Obiad II danie - kotlet a la hamburger 70g, ziemniaki z koperkiem 180g, mizeria 50g, kompot jabłkowy 200g

Podwieczorek - serek wiejski 50g, bułka ziarnista 30g, herbata z żurawiną 200g, jabłko 1szt.

Wtorek 14.10.2025r.

Śniadanie - kasza manna z mlekiem 200g, chleb 40g, masło 5g, polędwica sopocka 15g, papryka kolorowa 10g, kakao 180g, 1/2 gruszki

Obiad - I danie -  rosół z makaronem 250g

Obiad - II danie - udko pieczone 1 szt, ziemniaki z koperkiem 180g, marchewka z groszkiem 70g, kompot wiśniowy 200g

Podwieczorek - mleko smakowe 200g, chałka 35g,  jabłko 1szt.

Środa 15.10.2025r.

Śniadanie - kasza kuskus z mlekiem 180g, chleb 35g, masło 5g ,pomidor 20g, ogórek kiszony 10g, ser tarty 5g natka pietruszki, herbata z cytryną 200g, jabłko 1szt.

Obiad - I danie - jarzynowa z soczewicą 250g

Obiad - II danie - schab duszony w sosie paprykowym 70g, kasza jęczmienna 120g, fasolka szparagowa 50g, sok jabłkowy 180g

Podwieczorek - budyń śmietankowy 160g, chrupki kukurydziane 25g, mandarynka 1szt.

Czwartek 16.10.2025r.

Śniadanie - płatki ryżowe z mlekiem 200g, chleb z sezamem 40g, masło 5g, ser królewski 20g, rzodkiewka, ogórek 10g, melon 80g

Obiad - I danie - barszcz ukraiński 250g

Obiad - II danie - kluski leniwe z topionym masłem i bułką 180g, marchewka do schrupania 50g, kompot wieloowocowy 200g

Podwieczorek - rogal 40g, masło 5g, szynka od szwagra 15g, sałata 3g, pomidor, bazylia 20g, mięta 180g, 1/2 gruszki

Piątek 17.10.2025r.

Śniadanie - chleb z makiem 35g, masło 5g, kiełbasa  żywiecka 10g, jajko 15g, sałata 3g, papryka 10g, bułka długa 25g, dżem 10g, kakao 180g

Obiad I danie - pomidorowa z makaronem 250g

Obiad II danie - medaliony drobiowe 70g, puree ziemniaczane 180g z zieleniną, sałatka z ogórka kiszonego i cebuli 70g, kefir 150g

Podwieczorek - zapiekanka z wędliną, serem i pieczarkami 50g, mięta 180g, banan 1szt.

Poniedziałek 20.10.2025r.

Śniadanie - chleb kutnowski 35g, masło 5g, szyneczka drobiowa 15g, sałata 3g, papryka 15g, płatki kukurydziane z mlekiem 150g, plaster ananasa, herbata z dzikiej róży 200g

Obiad I danie - krupnik jaglany 250g

Obiad II danie - spaghetti z mięsem i serem mozzarella 180g, ogórek do schrupania 70g, sok owocowy 180g

Podwieczorek - chleb razowy 40g, sałatka jarzynowa z szynką konserwową 50g, herbata  malinowa 200g, jabłko 1szt.

 

W ciągu dnia dzieci dostają do picia wodę mineralną.