Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

Poniedziałek 22.09.2025r.

Śniadanie - chleb z sezamem 30g, masło 5g, flet drobiowy 15g, ogórek kiszony, rzodkiewka 20g, bułka długa 25g, dżem truskawkowy 10g, kakao 200g, banan 1szt.

Obiad - I danie - pieczarkowa z makaronem 250g

Obiad - II danie - siekana wołowina w jasnym sosie 70g, kluski śląskie 150g, sałata lodowa z jogurtem 50g, lemoniada cytrynowa 200g

Podwieczorek - bułka ziarnista 40g, masło 5g, ser morski 20g, pomidor, bazylia 20g, herbata owocowa 200g, jabłko 1szt.

Wtorek 23.09.2025r.

Śniadanie - serek homogenizowany 50g, rogal 40g, masło 5g, szynka wiejska 15g, papryka kolorowa 10g, herbata z cytryną 200g,, plaster ananasa

Obiad - I danie - rosół z makaronem 250g

Obiad - II danie - udko pieczone 1 szt, ziemniaki z koper. 180g sur. z marchewki i jabłka 70g, sok jabłkowy 180g

Podwieczorek - sałatka owocowa 100g, wafelek do lodów 1 szt, czekolada do picia 200g

Środa 24.09.2025r.

Śniadanie - kasza manna z mlekiem 200g, kanapki- dzieci robią same: pieczywo, masło, wędlina, warzywa, jajko, kawa mleczna 200g, melon 80g

Obiad - I danie - barszcz biały z ziemniakami 

Obiad - II danie - pulpeciki wieprzowe w sosie pomidorowym 70g, kasza jęczmienna 150g, surówka z kalafiora 70g, kompot wieloowocowy 200g

Podwieczorek - jogurt z borówkami 160g, ciastka zbożowe 40g, jabłko 1 szt

Czwartek 25.09.2025r.

Śniadanie - ryż na  mleku 200g, bułka śniadaniowa 40g, masło 5g, kiełbasa żywiecka 15g, sałata 3g, rzodkiewka, ogórek 8g, herbata owocowa 200g, mandarynka 1 szt

Obiad - I danie - ogórkowa na żeberkach z ziemniakami 250g

Obiad - II danie - kopytka ze śmietaną waniliową 180g, marchewka do schrupania 50g, sok pomarańczowy 180g

Podwieczorek - zapiekanki z serem, pieczarkami i wędliną 50g, mięta 180g, mus owocowy 100 g

Piątek 26.09.2025r.

Śniadanie - kasza kuskus z mlekiem 200g, chleb z sezamem 40g, masło 5g, jajko, kiełbasa wiejska, pomidor 20g, natka pietruszki, herbata z cytryną 200g, jabłko 1 szt

Obiad - I danie - ryżanka 250g

Obiad - II danie  kotlet z morszczuka 70g, puree ziemniaczane z zieleniną 180g, surówka z selera 70g, kompot wieloowocowy 200g

Podwieczorekmleko 200g, placek drożdżowy 35g, banan 1 szt

Poniedziałek 29.09.2025r.

Śniadanie - twarożek z suszonymi owocami 40g, chleb kutnowski 35g, polędwica sopocka 15g, ogórek konserwowy, ketchup 15g, kawa mleczna 200g, bakalie do schrupania 25g

Obiad I danie - jarzynowa 250g

Obiad II danie - pierogi z truskawkami 180g, arbuz 100gsok z zielonych owoców 180g

Podwieczorek - rogal 40g, masło 5g, szynka włoska 15g, pomidor, szczypiorek 10g, herbata owocowa 200g, jabłko 1 szt

 

W ciągu dnia dzieci dostają do picia wodę mineralną.