Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

Poniedziałek 01.09.2025r.

Śniadanie - płatki owsiane z mlekiem 200g, chleb staropolski 30g, masło 5g, szynka pieczona 15g, sałata 3g, pomidor, bazylia 20g, herbata malinowa 200g, brzoskwinia 1szt.

Obiad - I danie - ogórkowa z ziemniakami 250g

Obiad - II danie - spaghetti z mięsem i serem mozzarella 180g, marchewka do schrupania 50g, kompot wieloowocowy 200g

Podwieczorek - jogurt z truskawkami 180g, andruty 25g

Wtorek 02.09.2025r.

Śniadanie - kasza manna z mlekiem 200g, rogal 40g, masło 5g, kiełbasa krakowska drobiowa 15g, ogórek kiszony, papryka konserwowa,, herbata z cytryną 200g, arbuz 100g

Obiad - I danie - ryżanka 250g

Obiad - II danie - filet drobiowy smażony z sezamem 80g, ziemniaki z koperkiem 180g, marchewka z groszkiem 70g, kompot śliwkowy 200g

Podwieczorek - bułka ziarnista 35g, masło 5g, ser biały 30g, miód 10g, czekolada do picia 200g, jabłko 1 szt

Środa 03.09.2025r.

Śniadanie - pasta z jajka, zielonego groszku  i rzodkiewki 30g, chleb kutnowski 30g, bułka długa 25g, serek śniadaniowy 10g, słonecznik, kawa mleczna  200g, banan 1 szt

Obiad - I danie - barszcz biały z ziemniakami 250g 

Obiad - II danie - gulasz wieprzowy 70g, kasza gryczana 150g, surówka z czerwonej kapusty 70g, kompot jabłkowy 200g

Podwieczorek - kisiel do picia 180g, ciastka zoo 40g, borówki 50g

Czwartek 04.09.2025r.

Śniadanie - rogal 30g, masło 5g, ser królewski 20g, rukola 2g, rzodkiewka 5g, bułka długa 25g, dżem truskawkowy 10g, kakao 200g, śliwki 2szt.

Obiad - I danie - pomidorowa z makaronem 250g

Obiad - II danie - kotlet mielony 70g, ziemniaki z koperkiem 150g, bukiet warzyw gotowa. 100g, sok marchewkowy 180g

Podwieczorek - serek wiejski 50g, bułka mini 1 szt, kakao 200g, melon 80g

Piątek 05.09.2025r.

Śniadanie - kasza kuskus z mlekiem 200g, chleb kutnowski 40g, masło 5g, szynka wędzarza 15g, sałata 3g, papryka, ogórek kiszony 25g, herbata z cytryną 200g, jabłko 1 szt

Obiad - I danie - szczawiowa z jajkiem i ziemniakami 250g

Obiad - II danie kluski przecierane z serem białym i wędzonką 180g, Kubuś bananowo malinowy 180g

Podwieczorekchleb holenderski 40g, sałatka jarzynowo rybna 50g, mięta 180g, śliwka

Poniedziałek 08.09.2025r.

Śniadanie - płatki kukurydziane z mlekiem 200g, chleb z makiem 200g,  masło 5g, kiełbasa biała pieczona 15g, rzodkiewka 5g, herbata z cytryną 200g, bakalie do schrupania 30g

Obiad - I danie - barszcz czerwony z ziemniakami 250g

Obiad - II danie - ryż z jabłkami prażonymi, bitą śmietana i rodzynkami 180g, sok z zielonych owoców 180g

Podwieczorek - chleb razowy 40g, masło 5g, szynka włoska 15g, pomidor, szczypiorek, ogórek 25g, herbata z miodem, cytryną i imbirem 200g, banan 1szt.


W jadłospisie mogą występować następujące alergeny: orzechy, jajka, cytrusy, miód, ryby, mleko.
W czasie zajęć dzieci dostają do picia wodę mineralną.