Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

Poniedziałek 19.05.2025r.

Śniadanie - chleb z sezamem 30g, masło 5g, flet drobiowy wędzony 15g, pomidor, szczypiorek 20g, bułka długa 25g, dżem truskawkowy 10g, kakao 200g, jabłko 1szt.

Obiad I danie - krem paprykowo pomidorowy z grzankami ziołowymi 250g

II danie - kluski przecierane z biały serem i wędzonką 180g, marchewka do schrupania 40g, kompot wieloowocowy 200g

Podwieczorek - bułka ziarnista 40g, masło 5g, szynka gotowana 15g, sałata 3g, pomidor koktajlowy 1szt., kawa mleczna 200g, 1/2 gruszki

Wtorek 20.05.2025r.

Śniadanie - serek homogenizowany 50g, rogal 40g, masło 5g, szynka wiejska 15g, papryka kolorowa 10g, herbata z cytryną 200g, borówki 30g

Obiad - I danie - rosół z makaronem 250g

II danie - polędwiczka drobiowa smażona 80g, młode ziemniaki z koperkiem, 180g, surówka z selera z żurawiną 70g, sok malinowy 160g

Podwieczorek - sałatka owocowa 100g, wafelek do lodów 1szt., czekolada do picia 200g

Środa 21.05.2025r.

Śniadanie - kasza manna z mlekiem 200g, kanapki- dzieci robią same: pieczywo, masło, wędlina, warzywa, jajko, kawa mleczna 200g, melon 80g

Obiad I danie - barszcz czerwony z makaronem 250g

II danie - klopsiki wieprzowe w sosie pieczeniowym 70g, kluski śląskie 130g, sałatka z buraczka czerwonego z cebulką i jabłkiem 70g, kompot wieloowocowy 200g

Podwieczorek - kisiel do picia 160g, chałka 35g, truskawki 3szt. 

Czwartek 22.05.2025r.

Śniadanie - makaron grysik z mlekiem 200g, bułka śniadaniowa 40g, masło 5g, ser radamer 20g, sałata 3g, rzodkiewka, ogórek 8g, herbata owocowa 200g, mus owocowy 1szt.

Obiad - I danie - barszcz biały z ziemniakami 250g

II danie - bitki wieprzowe w sosie własnym 70g, kasza gryczana 150g, sałatka z ogórka kiszonego, papryki i cebuli 70g, kompot porzeczkowy 200g

Podwieczorek - jogurt z brzoskwiniami 160g, andruty 25g, jabłko 1szt.

Piątek 23.05.2025r.

Śniadanie - kasza kuskus z mlekiem 200g, chleb z sezamem 40g, masło 5g, jajko, kiełbasa wiejska , ser tarty 25g, pomidor 20g, herbata z cytryną 200g, jabłko 1szt.

Obiad I danie - grochowa na żeberkach 250g

 II danie - naleśniki z serem mascarpone i borówkami 160g, ogórek zielony do schrupania 50g, sok pomarańczowy 180g

Podwieczorek - zapiekanki z serem, wędliną i pieczarkami 50g, kakao 200g, banan 1szt.

Poniedziałek 26.05.2025r.

Śniadanie - twarożek z suszonymi owocami 40g, chleb kutnowski 35g, polędwica sopocka 15g, ogórek konserwowy, ketchup 15g, kawa mleczna 200g, bakalie do schrupania 25g

Obiad I danie - jarzynowa 250g

II danie - spaghetti z mięsem i serem mozzarella 180g, arbuz 100g, kompot jabłkowy 200g

Podwieczorek - rogal 40g, masło 5g, szynka od szwagra 15g, pomidor 10g, herbata owocowa 200g, arbuz 100g


W jadłospisie mogą występować następujące alergeny: orzechy, jajka, cytrusy, miód, ryby, mleko.
W czasie zajęć dzieci dostają do picia wodę mineralną.