Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

Poniedziałek 09.06.2025r.

Śniadanie - pieczywo mieszane 35g, masło 5g, filet drobiowy wędzony 15g, rukola 2g, rzodkiewka, ogórek 8g, bułka długa 25g, dżem wiśniowy 10g, kakao 200g, borówki 50g

Obiad I danie - marchewkowa z ziemniakami 250g

II danie - kluski przecierane z białym serem i wędzonką 180g, arbuz 100g, sok z zielonych owoców 180g

Podwieczorek - chleb razowy 40g, masło 5g, sałata 3g, szynka biała 15g, papryka 15g, kawa mleczna 200g, 1/2 gruszki 

Wtorek 10.06.2025r.

Śniadanie - bułka długa 35g, twarożek z rzodkiewką, szczypiorkiem 30g, chleb 35g, masło 5g, polędwica sopocka 15g, papryka kolorowa 10g, kakao 180g, 1/2 gruszki 

Obiad - I danie - jarzynowa 250g

II danie - gulasz wieprzowy 70 g, kasza jęczmienna 150g, ogórek zielony 50g, maślanka 150g

Podwieczorek - chałka 35g, mleko smakowe 200g, jabłko 1szt.

Środa 11.06.2025r.

Śniadanie - kasza manna z mlekiem 180g, chleb 35g, masło 5g, pomidor 20g, ogórek kiszony, natka pietruszki, herbata z cytryną 200g, arbuz 100g

Obiad I danie - ryżanka 250g

II danie - morszczuk smażony 100g, młode ziemniaki z koperkiem 180g, surówka z kiszonej kapusty 70g, kompot wieloowocowy 200g

Podwieczorek - serek wiejski 150g, bułeczka mini 1szt., truskawki 3 szt., herbata owocowa 180g

Czwartek 12.06.2025r.

Śniadanie - płatki ryżowe z mlekiem 200g, chleb z sezamem 40g, masło 5g, ser królewski 20g, rzodkiewka, ogórek 10g, melon 80g

Obiad - I danie - pomidorowa z makaronem 250g

II danie - filet drobiowy w sezamie 80g, puree ziemniaczane 180g, surówka z marchewki i jabłka 70g, kompot truskawkowy 200g

Podwieczorek - kisiel do picia 160g, mus owocowy 100g, chrupki kukurydziane 25g

Piątek 13.06.2025r.

Śniadanie - chleb z makiem 35g, masło 5g, kiełbasa żywiecka 10g, jajko 15g, sałata 3g, papryka 10g, bułka długa 25g, dżem 10g, kakao 180g, arbuz 100g

 Obiad I danie - barszcz biały z ziemniakami i kiełbasą 250g

II danie - makaron z truskawkami i śmietaną 180g, sok bananowy 180g

Podwieczorek - zapiekanka z wędliną, serem i pieczarkami 50g, mięta 180g, banan 1szt.

Poniedziałek 16.06.2025r.

Śniadanie - chleb kutnowski 35g, pasta z jajka, szynki konserwowej, rzodkiewka 40g, płatki kukurydziane z mlekiem 150g, plaster ananasa 

Obiad I danie - krem z kalafiora z groszkiem ptysiowym 250g

II danie - spaghetti z mięsem i serem mozzarella 180g, ogórek małosolny 50g, kompot wieloowocowy 200g

Podwieczorek - chleb razowy 40g, masło 5g, szynka od szwagra 15g, roszponka 2g, ogórek kiszony, pomidor bazylia 25g, herbata malinowa 200g, jabłko 1szt.


W jadłospisie mogą występować następujące alergeny: orzechy, jajka, cytrusy, miód, ryby, mleko.
W czasie zajęć dzieci dostają do picia wodę mineralną.