Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

Poniedziałek 03.11.2025r.

Śniadanie - płatki owsiane z mlekiem 200g chleb z makiem 40g, masło 5g, filet z piersi kurczaka wędzony 15g, pomidor, bazylia 20g herbata malinowa 200g 1/2 pomarańczy

Obiad I danie - szczawiowa na indyku z jajkiem i ziemniakami 250g

Obiad II danie - makaron ziarnisty z białym serem i wędzonką 180g, ogórek kiszony 50g, sok z zielonych owoców 180g

Podwieczorek - chleb razowy 40g, masło 5g, kiełbasa krakowska 15g, sałata 3g, rzodkiewka 3g, herbata z miodem, cytryną i imbirem 200g, jabłko 1szt

Wtorek 04.10.2025r.

Śniadanie - kasza jaglana z mlekiem 200g, rogal 40g, masło 5g, ser, morski 20g, rzodkiewka, papryka 2g, herbata z owoców leśnych 200g, 1/2 gruszki

Obiad - I danie - rosół z makaronem 250g

Obiad - II danie - filet drobiowy w sezamie 80g, ziemniaki z koperkiem 180g, surówka z białej kapusty 70g, kompot jabłkowy 200g

Podwieczorek - budyń waniliowy 160g, przecier brzoskwiniowy 10g, placek drożdżowy 35g, mandarynka 1szt

Środa 05.10.2025r.

Śniadanie - manna z mlekiem 200g, kanapki- dzieci robią same: pieczywo, masło, wędlina, ser żółty, warzywa, herbata malinowa 200g, śliwki 2szt.

Obiad - I danie - ryżanka 250g

Obiad - II danie - schab pieczony 70g z  sosem myśliwskim, puree ziemniaczane 180g, surówka z selera i jabłka 70g, kefir 150g

Podwieczorek - serek wiejski 50g, bułeczka mini z ziarnami 30g, kakao 200g, jabłko 1szt

Czwartek 06.11.2025r.

Śniadanie - bułka śniadaniowa 30g, masło, 5g, kiełbasa żywiecka 15g, sałata 3g, ogórek kiszony, ketchup 8g, bułka długa 25g, powidła śliwkowe 10g, kawa mleczna 200g, jabłko 1szt

Obiad - I danie - jarzynowa 250g

Obiad - II danie - gulasz z indyka 80g, kasza jęczmienna 120g, sałata lodowa z jogurtem 50g, kompot wieloowocowy 200g 

Podwieczorek - chałka 30g, masło 5g, mleko 200g, melon 80g

Piątek 07.11.2025r.

Śniadanie - pasta z makreli, rzodkiewki, ogórka kiszonego, jajka 40g, chleb staropolski 30g, bułka długa 25g, krem ciasteczkowy 10g, kawa mleczna 200g , banan 1szt

Obiad I danie - fasolowa 250g

Obiad II danie - kluski leniwe z masłem i tarta bułką 180g, marchewka do schrupania 50g, kompot z aronii 200g

Podwieczorek - chleb ziarnisty 40g, masło 5g, sałatka  warzywna 80g, herbata z cytryną 200g, jabłko 1szt

Poniedziałek 10.11.2025r.

Śniadanie - płatki kukurydziane z mlekiem 200g, chleb z makiem 40g, masło 5g, szynka od szwagra 15g, pomidor, bazylia 20g, herbata z cytryną 200g, śliwki 2szt

Obiad I danie - ogórkowa z ziemniakami 250g

Obiad II danie -  potrawka z kurczaka 70g, ryż 120g, bukiet warzyw 100g, sok marchewkowy 180g

Podwieczorek - jogurt z borówkami 160g, rogalik drożdżowy z owocami 1szt, jabłko 1szt

 

W ciągu dnia dzieci dostają do picia wodę mineralną.