Jadłospis
Poniedziałek 28.04.2025 r.
Śniadanie - chleb z makiem 30g, masło 5g, kieł. podwawelska 15g, ogórek, bułka śniadaniowa 25g, ser mascarpone 10g, słonecznik 2g, herbata z owoców leśnych 200g, jabłko 1 szt.
Obiad - I danie - zalewajka z ziemniakami 250g
II danie - spaghetti z mięsem i serem mozzarella 180g, ogórek kiszony 50g, sok truskawkowo-jabłkowy 180g
Podwieczorek - sałatka owocowa 100g, babeczki kruche 2 szt.,czekolada do picia 200g
Wtorek 29.04.2025r.
Śniadanie - kasza kuskus z mlekiem 200g, bułka śniadaniowa 40g, pasztet drobiowy 25g, pomidor, bazylia 20g, herbata z dziką różą 200g, banan 1szt.
Obiad - I danie- pieczarkowa z makaronem 250g,
II danie - gulasz wieprzowy 70g, kopytka 150g, sałata lodowa z jogurtem 50g, kompot wieloowocowy 200g
Podwieczorek - chleb razowy 40g, masło 5g, ser morski 20g, rucola 2g, rzodkiewka 5g, mięta 180g, arbuz 100g
Środa 30.04.2025r.
Śniadanie - kasza manna z mlekiem 200g, kanapki - dzieci robią same: rogal, masło, wędlina, ser, jajko, warzywa, herbata z żurawiną 200g, melon 80g
Obiad - I danie - ryżanka 250g
II danie - filet drobiowy w sezamie 80g, ziemniaki z koperkiem 180g, marchewka z groszkiem 70g, kompot z rabarbaru 200g
Podwieczorek - budyń waniliowy 160g z musem jagodowym 30g, placek drożdżowy 40g, jabłko 1szt.
Czwartek
1 maja - święto
Piątek 02.05.2025r.
Śniadanie - chleb z sezamem 35g, masło 5g, szynka pieczona 15g, sałata 3g, papryka, ogórek, bułka długa 25g, dżem wiśniowy 10g, kawa mleczna 200g, banan 1szt.
Obiad - I danie - kapuśniak na żeberku z ziemniakami 250g,
II danie - pierogi z serem polane śmietaną z truskawkami 160g, marchewka do schrupania 40g, lemoniada cytrynowa 200g
Podwieczorek - bułka ziarnista 40g, masło 5g, pomidor, szczypiorek 20g, frankfurterka na ciepło 1szt., sos czosnkowy, kawa mleczna 200g, jabłko 1szt.
Poniedziałek 05.05.2025 r.
Śniadanie - ryż na mleku 200g, chleb z makiem 40g, masło 5g, filet z piersi kurczaka wędzony 15g, pomidor, bazylia 20g, herbata malinowa 200g, 1/2 pomarańczy
Obiad - I danie - żurek z jajkiem i ziemniakami 250g
II danie - ryż z owocami i bitą śmietaną 160g, sok z zielonych owoców 180g, arbuz 100g
Podwieczorek - chleb razowy 40g, masło 5g, kiełbasa krakowska 15g, sałata 3g, rzodkiewka 3g, herbata z cytryną, imbirem i miodem 200g, jabłko 1szt.
W jadłospisie mogą występować następujące alergeny: orzechy, jajka, cytrusy, miód, ryby, mleko.
W czasie zajęć dzieci dostają do picia wodę mineralną.