Jadłospis
Poniedziałek 13.10.2025r.
Śniadanie - pieczywo mieszane 40g, masło 5g, filet drobiowy wędzony 15g, rucola 2g, rzodkiew, ogórek 8g, bułka długa 25g, dżem wiśniowy 10g, kakao 200g, melon 80g
Obiad I danie - dyniowa z prażonym słonecznikiem 250g
Obiad II danie - kotlet a la hamburger 70g, ziemniaki z koperkiem 180g, mizeria 50g, kompot jabłkowy 200g
Podwieczorek - serek wiejski 50g, bułka ziarnista 30g, herbata z żurawiną 200g, jabłko 1szt.
Wtorek 14.10.2025r.
Śniadanie - kasza manna z mlekiem 200g, chleb 40g, masło 5g, polędwica sopocka 15g, papryka kolorowa 10g, kakao 180g, 1/2 gruszki
Obiad - I danie - rosół z makaronem 250g
Obiad - II danie - udko pieczone 1 szt, ziemniaki z koperkiem 180g, marchewka z groszkiem 70g, kompot wiśniowy 200g
Podwieczorek - mleko smakowe 200g, chałka 35g, jabłko 1szt.
Środa 15.10.2025r.
Śniadanie - kasza kuskus z mlekiem 180g, chleb 35g, masło 5g ,pomidor 20g, ogórek kiszony 10g, ser tarty 5g natka pietruszki, herbata z cytryną 200g, jabłko 1szt.
Obiad - I danie - jarzynowa z soczewicą 250g
Obiad - II danie - schab duszony w sosie paprykowym 70g, kasza jęczmienna 120g, fasolka szparagowa 50g, sok jabłkowy 180g
Podwieczorek - budyń śmietankowy 160g, chrupki kukurydziane 25g, mandarynka 1szt.
Czwartek 16.10.2025r.
Śniadanie - płatki ryżowe z mlekiem 200g, chleb z sezamem 40g, masło 5g, ser królewski 20g, rzodkiewka, ogórek 10g, melon 80g
Obiad - I danie - barszcz ukraiński 250g
Obiad - II danie - kluski leniwe z topionym masłem i bułką 180g, marchewka do schrupania 50g, kompot wieloowocowy 200g
Podwieczorek - rogal 40g, masło 5g, szynka od szwagra 15g, sałata 3g, pomidor, bazylia 20g, mięta 180g, 1/2 gruszki
Piątek 17.10.2025r.
Śniadanie - chleb z makiem 35g, masło 5g, kiełbasa żywiecka 10g, jajko 15g, sałata 3g, papryka 10g, bułka długa 25g, dżem 10g, kakao 180g
Obiad I danie - pomidorowa z makaronem 250g
Obiad II danie - medaliony drobiowe 70g, puree ziemniaczane 180g z zieleniną, sałatka z ogórka kiszonego i cebuli 70g, kefir 150g
Podwieczorek - zapiekanka z wędliną, serem i pieczarkami 50g, mięta 180g, banan 1szt.
Poniedziałek 20.10.2025r.
Śniadanie - chleb kutnowski 35g, masło 5g, szyneczka drobiowa 15g, sałata 3g, papryka 15g, płatki kukurydziane z mlekiem 150g, plaster ananasa, herbata z dzikiej róży 200g
Obiad I danie - krupnik jaglany 250g
Obiad II danie - spaghetti z mięsem i serem mozzarella 180g, ogórek do schrupania 70g, sok owocowy 180g
Podwieczorek - chleb razowy 40g, sałatka jarzynowa z szynką konserwową 50g, herbata malinowa 200g, jabłko 1szt.
W ciągu dnia dzieci dostają do picia wodę mineralną.