Jadłospis
Poniedziałek 01.09.2025r.
Śniadanie - płatki owsiane z mlekiem 200g, chleb staropolski 30g, masło 5g, szynka pieczona 15g, sałata 3g, pomidor, bazylia 20g, herbata malinowa 200g, brzoskwinia 1szt.
Obiad - I danie - ogórkowa z ziemniakami 250g
Obiad - II danie - spaghetti z mięsem i serem mozzarella 180g, marchewka do schrupania 50g, kompot wieloowocowy 200g
Podwieczorek - jogurt z truskawkami 180g, andruty 25g
Wtorek 02.09.2025r.
Śniadanie - kasza manna z mlekiem 200g, rogal 40g, masło 5g, kiełbasa krakowska drobiowa 15g, ogórek kiszony, papryka konserwowa,, herbata z cytryną 200g, arbuz 100g
Obiad - I danie - ryżanka 250g
Obiad - II danie - filet drobiowy smażony z sezamem 80g, ziemniaki z koperkiem 180g, marchewka z groszkiem 70g, kompot śliwkowy 200g
Podwieczorek - bułka ziarnista 35g, masło 5g, ser biały 30g, miód 10g, czekolada do picia 200g, jabłko 1 szt
Środa 03.09.2025r.
Śniadanie - pasta z jajka, zielonego groszku i rzodkiewki 30g, chleb kutnowski 30g, bułka długa 25g, serek śniadaniowy 10g, słonecznik, kawa mleczna 200g, banan 1 szt
Obiad - I danie - barszcz biały z ziemniakami 250g
Obiad - II danie - gulasz wieprzowy 70g, kasza gryczana 150g, surówka z czerwonej kapusty 70g, kompot jabłkowy 200g
Podwieczorek - kisiel do picia 180g, ciastka zoo 40g, borówki 50g
Czwartek 04.09.2025r.
Śniadanie - rogal 30g, masło 5g, ser królewski 20g, rukola 2g, rzodkiewka 5g, bułka długa 25g, dżem truskawkowy 10g, kakao 200g, śliwki 2szt.
Obiad - I danie - pomidorowa z makaronem 250g
Obiad - II danie - kotlet mielony 70g, ziemniaki z koperkiem 150g, bukiet warzyw gotowa. 100g, sok marchewkowy 180g
Podwieczorek - serek wiejski 50g, bułka mini 1 szt, kakao 200g, melon 80g
Piątek 05.09.2025r.
Śniadanie - kasza kuskus z mlekiem 200g, chleb kutnowski 40g, masło 5g, szynka wędzarza 15g, sałata 3g, papryka, ogórek kiszony 25g, herbata z cytryną 200g, jabłko 1 szt
Obiad - I danie - szczawiowa z jajkiem i ziemniakami 250g
Obiad - II danie - kluski przecierane z serem białym i wędzonką 180g, Kubuś bananowo malinowy 180g
Podwieczorek - chleb holenderski 40g, sałatka jarzynowo rybna 50g, mięta 180g, śliwka
Poniedziałek 08.09.2025r.
Śniadanie - płatki kukurydziane z mlekiem 200g, chleb z makiem 200g, masło 5g, kiełbasa biała pieczona 15g, rzodkiewka 5g, herbata z cytryną 200g, bakalie do schrupania 30g
Obiad - I danie - barszcz czerwony z ziemniakami 250g
Obiad - II danie - ryż z jabłkami prażonymi, bitą śmietana i rodzynkami 180g, sok z zielonych owoców 180g
Podwieczorek - chleb razowy 40g, masło 5g, szynka włoska 15g, pomidor, szczypiorek, ogórek 25g, herbata z miodem, cytryną i imbirem 200g, banan 1szt.
W jadłospisie mogą występować następujące alergeny: orzechy, jajka, cytrusy, miód, ryby, mleko.
W czasie zajęć dzieci dostają do picia wodę mineralną.