Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

Poniedziałek 28.04.2025 r.

Śniadanie - chleb z makiem 30g, masło 5g, kieł. podwawelska 15g, ogórek, bułka śniadaniowa 25g, ser mascarpone 10g, słonecznik 2g, herbata z owoców leśnych 200g, jabłko 1 szt.

Obiad - I danie - zalewajka z ziemniakami 250g

II danie - spaghetti z mięsem i serem mozzarella 180g, ogórek kiszony 50g, sok truskawkowo-jabłkowy 180g

Podwieczorek - sałatka owocowa 100g, babeczki kruche 2 szt.,czekolada do picia 200g

Wtorek 29.04.2025r.

Śniadanie - kasza kuskus z mlekiem 200g, bułka śniadaniowa 40g, pasztet drobiowy 25g, pomidor, bazylia 20g, herbata z dziką różą 200g, banan 1szt.

Obiad - I danie- pieczarkowa z makaronem 250g,

II danie - gulasz wieprzowy 70g, kopytka 150g, sałata lodowa z jogurtem 50g, kompot wieloowocowy 200g

Podwieczorek - chleb razowy 40g, masło 5g, ser morski 20g, rucola 2g, rzodkiewka 5g, mięta 180g, arbuz 100g

Środa 30.04.2025r.

Śniadanie - kasza manna z mlekiem 200g, kanapki - dzieci robią same: rogal, masło, wędlina, ser, jajko, warzywa, herbata z żurawiną 200g, melon 80g

Obiad - I danie - ryżanka 250g

II danie - filet drobiowy w sezamie 80g, ziemniaki z koperkiem 180g, marchewka z groszkiem 70g, kompot z rabarbaru 200g

Podwieczorek - budyń waniliowy 160g z musem jagodowym 30g, placek drożdżowy 40g, jabłko 1szt.

Czwartek

1 maja - święto

Piątek 02.05.2025r.

Śniadanie - chleb z sezamem 35g, masło 5g, szynka pieczona 15g, sałata 3g, papryka, ogórek, bułka długa 25g, dżem wiśniowy 10g, kawa mleczna 200g, banan 1szt.

Obiad - I danie - kapuśniak na żeberku z ziemniakami 250g,

II danie - pierogi z serem polane śmietaną z truskawkami 160g, marchewka do schrupania 40g, lemoniada cytrynowa 200g

Podwieczorek - bułka ziarnista 40g, masło 5g, pomidor, szczypiorek 20g, frankfurterka na ciepło 1szt., sos czosnkowy, kawa mleczna 200g, jabłko 1szt.

Poniedziałek 05.05.2025 r.

Śniadanie - ryż na mleku 200g, chleb z makiem 40g, masło 5g, filet z piersi kurczaka wędzony 15g, pomidor, bazylia 20g, herbata malinowa 200g, 1/2 pomarańczy

Obiad - I danie - żurek z jajkiem i ziemniakami 250g

II danie - ryż z owocami i bitą śmietaną 160g, sok z zielonych owoców 180g, arbuz 100g

Podwieczorek - chleb razowy 40g, masło 5g, kiełbasa krakowska 15g, sałata 3g, rzodkiewka 3g, herbata z cytryną, imbirem i miodem 200g, jabłko 1szt.


W jadłospisie mogą występować następujące alergeny: orzechy, jajka, cytrusy, miód, ryby, mleko.
W czasie zajęć dzieci dostają do picia wodę mineralną.