Jadłospis
Poniedziałek 09.06.2025r.
Śniadanie - pieczywo mieszane 35g, masło 5g, filet drobiowy wędzony 15g, rukola 2g, rzodkiewka, ogórek 8g, bułka długa 25g, dżem wiśniowy 10g, kakao 200g, borówki 50g
Obiad I danie - marchewkowa z ziemniakami 250g
II danie - kluski przecierane z białym serem i wędzonką 180g, arbuz 100g, sok z zielonych owoców 180g
Podwieczorek - chleb razowy 40g, masło 5g, sałata 3g, szynka biała 15g, papryka 15g, kawa mleczna 200g, 1/2 gruszki
Wtorek 10.06.2025r.
Śniadanie - bułka długa 35g, twarożek z rzodkiewką, szczypiorkiem 30g, chleb 35g, masło 5g, polędwica sopocka 15g, papryka kolorowa 10g, kakao 180g, 1/2 gruszki
Obiad - I danie - jarzynowa 250g
II danie - gulasz wieprzowy 70 g, kasza jęczmienna 150g, ogórek zielony 50g, maślanka 150g
Podwieczorek - chałka 35g, mleko smakowe 200g, jabłko 1szt.
Środa 11.06.2025r.
Śniadanie - kasza manna z mlekiem 180g, chleb 35g, masło 5g, pomidor 20g, ogórek kiszony, natka pietruszki, herbata z cytryną 200g, arbuz 100g
Obiad I danie - ryżanka 250g
II danie - morszczuk smażony 100g, młode ziemniaki z koperkiem 180g, surówka z kiszonej kapusty 70g, kompot wieloowocowy 200g
Podwieczorek - serek wiejski 150g, bułeczka mini 1szt., truskawki 3 szt., herbata owocowa 180g
Czwartek 12.06.2025r.
Śniadanie - płatki ryżowe z mlekiem 200g, chleb z sezamem 40g, masło 5g, ser królewski 20g, rzodkiewka, ogórek 10g, melon 80g
Obiad - I danie - pomidorowa z makaronem 250g
II danie - filet drobiowy w sezamie 80g, puree ziemniaczane 180g, surówka z marchewki i jabłka 70g, kompot truskawkowy 200g
Podwieczorek - kisiel do picia 160g, mus owocowy 100g, chrupki kukurydziane 25g
Piątek 13.06.2025r.
Śniadanie - chleb z makiem 35g, masło 5g, kiełbasa żywiecka 10g, jajko 15g, sałata 3g, papryka 10g, bułka długa 25g, dżem 10g, kakao 180g, arbuz 100g
Obiad I danie - barszcz biały z ziemniakami i kiełbasą 250g
II danie - makaron z truskawkami i śmietaną 180g, sok bananowy 180g
Podwieczorek - zapiekanka z wędliną, serem i pieczarkami 50g, mięta 180g, banan 1szt.
Poniedziałek 16.06.2025r.
Śniadanie - chleb kutnowski 35g, pasta z jajka, szynki konserwowej, rzodkiewka 40g, płatki kukurydziane z mlekiem 150g, plaster ananasa
Obiad I danie - krem z kalafiora z groszkiem ptysiowym 250g
II danie - spaghetti z mięsem i serem mozzarella 180g, ogórek małosolny 50g, kompot wieloowocowy 200g
Podwieczorek - chleb razowy 40g, masło 5g, szynka od szwagra 15g, roszponka 2g, ogórek kiszony, pomidor bazylia 25g, herbata malinowa 200g, jabłko 1szt.
W jadłospisie mogą występować następujące alergeny: orzechy, jajka, cytrusy, miód, ryby, mleko.
W czasie zajęć dzieci dostają do picia wodę mineralną.