Jadłospis
Poniedziałek 14.04.2025 r.
Śniadanie - pieczywo mieszane 40g, masło 5g, szynka wiejska15g, sałata 3g, papryka 20g, bułka wrocławska 25g z serem mascarpone 10g,słonecznik 2g, kakao 200g, jabłko 1 szt
Obiad - I danie - barszcz czerwony z makaronem 250g
II danie - eskalopki z kurczaka 80g, ryż 150g, sur. z selera 70g, kompot wiśniowy 200g
Podwieczorek - jogurt z brzoskwiniami 160g, andruty 25g, mandarynka 1 szt
Wtorek 15.04.2025r
Śniadanie - bułka długa 35g, twarożek z rzodkiewką, szczypiorkiem 30g, chleb 35g, masło 5g, polędwica sopocka 15g, papryka kolorowa 10g, kakao 180g, 1/2 gruszki
Obiad - I danie - kalafiorowa z ziemniakami 250g
II danie - schab w sosie paprykowym 70g, kasza gryczana 150g, surówka z kapusty pekińskiej 70g, kompot wieloowocowy 200g
Podwieczorek -mleko smakowe 200g, chałka 35g, jabłko 1 szt
Środa 16.04.2025r.
Śniadanie - kasza manna z mlekiem 180g, chleb 35g, masło 5g ,pomidor 20g, ogórek kiszony, natka pietruszki, herbata z cytryną 200g, mandarynka 1 szt.
Obiad - I danie - krupnik jaglany 250g
II danie - kotlet a la hamburger 70g, puree ziemniaczane, z koperkiem 180g, sałata lodowa z jogurtem 50g, sok jabłkowy 180g
Podwieczorek - serek wiejski 150g,, bułeczka mini 1 szt., jabłko 1 szt., herbata owocowa 180g
Czwartek 17.04.2025r.
Śniadanie - płatki ryżowe z mlekiem 200g, chleb z sezamem 40g, masło 5g, ser królewski 20g, rzodkiewka 5g, melon 80g
Obiad - I danie - biały barszcz z ziemniakami 250g
II danie -pulpeciki drobiowo wołowe, 70g sosie koperkowym, ryż 150g, fasolka szparagowa 50g, Kubuś malinowy 160g
Podwieczorek - pasta z ryby wędzonej z jajkiem i ogórkiem kiszonym 30g, rogal 30g, herbata z cytryną 200g, jabłko suszone 1op.
Piątek 18.04.2025r.
Śniadanie - chleb z makiem 35g, masło 5g, kiełbasa żywiecka 10g, jajko 15g, sałata 3g, papryka. 10g, bułka długa 25g, dżem 10g, kakao 180g, arbuz 100g
Obiad - I danie - ogórkowa na żeberkach z ziemniakami 250g
II danie - pierogi z serem polane masłem klarowanym 160g, marchewka do schrupania 50g, kompot truskawkowy 200g
Podwieczorek - parówka z szynki na ciepło 1 szt, sos czosnkowy, chleb razowy 40g, masło 5g, mięta 180g, banan 1 szt
Wtorek 22.04.2025 r.
Śniadanie - chleb kutnowski 35g, pasta z jajka, szynki konserwowej, rzodkiewka 40g, płatki kukurydziane z mlekiem 150g, plaster ananasa
Obiad - I danie - barszcz ukraiński 250g
II danie - placuszki na jogurcie z jabłkiem polane musem jagodowym 180g, lemoniada cytrynowo-imbirowa z miodem 200g
Podwieczorek - chleb razowy 40g, masło 5g, szynka od szwagra 15g, roszponka 2g, ogórek kiszony, pomidor, bazylia 25g, herbata malinowa 200g, jabłko 1 szt
W jadłospisie mogą występować następujące alergeny: orzechy, jajka, cytrusy, miód, ryby, mleko.
W czasie zajęć dzieci dostają do picia wodę mineralną.