Jadłospis
Poniedziałek 22.09.2025r.
Śniadanie - chleb z sezamem 30g, masło 5g, flet drobiowy 15g, ogórek kiszony, rzodkiewka 20g, bułka długa 25g, dżem truskawkowy 10g, kakao 200g, banan 1szt.
Obiad - I danie - pieczarkowa z makaronem 250g
Obiad - II danie - siekana wołowina w jasnym sosie 70g, kluski śląskie 150g, sałata lodowa z jogurtem 50g, lemoniada cytrynowa 200g
Podwieczorek - bułka ziarnista 40g, masło 5g, ser morski 20g, pomidor, bazylia 20g, herbata owocowa 200g, jabłko 1szt.
Wtorek 23.09.2025r.
Śniadanie - serek homogenizowany 50g, rogal 40g, masło 5g, szynka wiejska 15g, papryka kolorowa 10g, herbata z cytryną 200g,, plaster ananasa
Obiad - I danie - rosół z makaronem 250g
Obiad - II danie - udko pieczone 1 szt, ziemniaki z koper. 180g sur. z marchewki i jabłka 70g, sok jabłkowy 180g
Podwieczorek - sałatka owocowa 100g, wafelek do lodów 1 szt, czekolada do picia 200g
Środa 24.09.2025r.
Śniadanie - kasza manna z mlekiem 200g, kanapki- dzieci robią same: pieczywo, masło, wędlina, warzywa, jajko, kawa mleczna 200g, melon 80g
Obiad - I danie - barszcz biały z ziemniakami
Obiad - II danie - pulpeciki wieprzowe w sosie pomidorowym 70g, kasza jęczmienna 150g, surówka z kalafiora 70g, kompot wieloowocowy 200g
Podwieczorek - jogurt z borówkami 160g, ciastka zbożowe 40g, jabłko 1 szt
Czwartek 25.09.2025r.
Śniadanie - ryż na mleku 200g, bułka śniadaniowa 40g, masło 5g, kiełbasa żywiecka 15g, sałata 3g, rzodkiewka, ogórek 8g, herbata owocowa 200g, mandarynka 1 szt
Obiad - I danie - ogórkowa na żeberkach z ziemniakami 250g
Obiad - II danie - kopytka ze śmietaną waniliową 180g, marchewka do schrupania 50g, sok pomarańczowy 180g
Podwieczorek - zapiekanki z serem, pieczarkami i wędliną 50g, mięta 180g, mus owocowy 100 g
Piątek 26.09.2025r.
Śniadanie - kasza kuskus z mlekiem 200g, chleb z sezamem 40g, masło 5g, jajko, kiełbasa wiejska, pomidor 20g, natka pietruszki, herbata z cytryną 200g, jabłko 1 szt
Obiad - I danie - ryżanka 250g
Obiad - II danie - kotlet z morszczuka 70g, puree ziemniaczane z zieleniną 180g, surówka z selera 70g, kompot wieloowocowy 200g
Podwieczorek - mleko 200g, placek drożdżowy 35g, banan 1 szt
Poniedziałek 29.09.2025r.
Śniadanie - twarożek z suszonymi owocami 40g, chleb kutnowski 35g, polędwica sopocka 15g, ogórek konserwowy, ketchup 15g, kawa mleczna 200g, bakalie do schrupania 25g
Obiad I danie - jarzynowa 250g
Obiad II danie - pierogi z truskawkami 180g, arbuz 100g, sok z zielonych owoców 180g
Podwieczorek - rogal 40g, masło 5g, szynka włoska 15g, pomidor, szczypiorek 10g, herbata owocowa 200g, jabłko 1 szt
W ciągu dnia dzieci dostają do picia wodę mineralną.