Jadłospis
Poniedziałek 18.11.2024 r.
Śniadanie - ryż na mleku 200g, chleb z makiem 40g, masło 5g, filet z piersi kurczaka wędzony 15g, pomidor, bazylia 20g, herbata malinowa 200g, 1/2 pomarańczy,
Obiad - I danie- kapuśniak z kiełbasą i ziemniakami 250g,
II danie - naleśniki z serem mascarpone i jagodami 160g, kompot wieloowocowy 200g,
Podwieczorek - rogal 40g, masło 5g, kiełbasa krakowska drobiowa 15g, sałata 3g, rzodkiewka 3g, herbata z cytryną, imbirem i miodem 200g, jabłko 1 szt.
Wtorek 19.11.2024 r.
Śniadanie- płatki jęczmienne z mlekiem 200g, rogal 40g, masło 5g, kiełbasa żywiecka 10g, ogórek kiszony, papryka konserwowa, ser z pesto tarty 15g, herbata z cytryną 200g, mandarynka 1 szt.,
Obiad - I danie- pomidorowa z makaronem 250g,
II danie - kotlet mielony 70g, ziemniaki z koperkiem 200g, surówka z buraczka i jabłka 70g, kompot z rabarbaru 200g,
Podwieczorek- bułka ziarnista 35g, masło 5g, ser biały 30g, miód 10g, czekolada do picia 200g, gruszka 1 szt.,
Środa 20.11.2024 r.
Śniadanie - pasta z jajka i papryki i szczypiorku 30g, chleb kutnowski 30g, bułka długa 25g, masło orzechowe 10g, kakao 200g, banan 1 szt.,
Obiad - I danie - krupnik 250g,
II danie - medaliony z indyka z warzywami 120g, makaron penne 100g, sok malinowy 180g,
Podwieczorek - mus owocowy 100g 2 szt., bułeczka maślana 1 szt., kakao 200g,
Czwartek 21.11.2024 r.
Śniadanie - makaron grysik z mlekiem 200g, chleb z sezamem 40g, masło 5g, ser serenada 20g, rukola 2g, pomidor 20g, herbata z żurawiną 200g, melon 80g,
Obiad - I danie- rosół z makaronem 250g,
II danie - kotlet schabowy 70g, ziemniaki z koperkiem 180g, fasolka szparagowa 50g, kefir 150g,
Podwieczorek - sałatka owocowa 100g, andruty 25g, kakao 200g,
Piątek 22.11.2024 r.
Śniadanie - kanapki- dzieci robią same: pieczywo, masło, wędlina, ser żółty, warzywa, jajko, kakao 200g, jabłko 1 szt.,
Obiad - I danie- grochowa 250g,
II danie - knedle ze śliwkami z sosem śliwkowo- śmietanowym 160g, marchewka do schrupania 40g, kompot truskawkowy 200g,
Podwieczorek - chleb holenderski 40g, masło 5g, sałatka warzywno- rybna 50g, mięta 180g, kiwi 1 szt.,
Poniedziałek 25.11.2024 r.
Śniadanie - płatki owsiane z mlekiem 200g, chleb z makiem 200g, masło 5g, kiełbasa biała pieczona 15g, sałata 3g, herbata z cytryną 200g, melon 80g,
Obiad - I danie- barszcz czerwony z ziemniakami 250g,
II danie - makaron z kurczakiem w sosie śmietanowym z rukolą 180g, sok ze szpinakiem 210g
Podwieczorek - chleb razowy 40g, masło 5g, szynka włoska 15g, pomidor, bazylia 20g, herbata z miodem, cytryną i imbirem 200g, banan 1 szt.
W jadłospisie mogą występować następujące alergeny: orzechy, jajka, cytrusy, miód, ryby, mleko.
W czasie zajęć dzieci dostają do picia wodę mineralną.