Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

Poniedziałek 18.11.2024 r.

Śniadanie - ryż na mleku 200g, chleb z makiem 40g, masło 5g, filet z piersi kurczaka wędzony 15g, pomidor, bazylia 20g, herbata malinowa 200g, 1/2 pomarańczy,

Obiad - I danie- kapuśniak z kiełbasą i ziemniakami 250g,

II danie - naleśniki z serem mascarpone i jagodami 160g, kompot wieloowocowy 200g,

Podwieczorek - rogal 40g, masło 5g, kiełbasa krakowska drobiowa 15g, sałata 3g, rzodkiewka 3g, herbata z cytryną, imbirem i miodem 200g, jabłko 1 szt.

 

Wtorek 19.11.2024 r.

Śniadanie- płatki jęczmienne z mlekiem 200g, rogal 40g, masło 5g, kiełbasa żywiecka 10g, ogórek kiszony, papryka konserwowa, ser z pesto tarty 15g, herbata z cytryną 200g, mandarynka 1 szt.,

Obiad - I danie- pomidorowa z makaronem 250g,

II danie - kotlet mielony 70g, ziemniaki z koperkiem 200g, surówka z buraczka i jabłka 70g, kompot z rabarbaru 200g,

Podwieczorek- bułka ziarnista 35g, masło 5g, ser biały 30g, miód 10g, czekolada do picia 200g, gruszka 1 szt.,

Środa 20.11.2024 r. 

Śniadanie - pasta z jajka i papryki i szczypiorku 30g, chleb kutnowski 30g, bułka długa 25g, masło orzechowe 10g, kakao 200g, banan 1 szt.,

Obiad - I danie - krupnik 250g,  

II danie - medaliony z indyka z warzywami 120g, makaron penne 100g, sok malinowy 180g,

Podwieczorek - mus owocowy 100g 2 szt., bułeczka maślana 1 szt., kakao 200g,

Czwartek  21.11.2024 r.

Śniadanie - makaron grysik z mlekiem 200g, chleb z sezamem 40g, masło 5g, ser serenada 20g, rukola 2g, pomidor 20g, herbata z żurawiną 200g, melon 80g,

Obiad - I danie- rosół z makaronem 250g, 

II danie - kotlet schabowy 70g, ziemniaki z koperkiem 180g, fasolka szparagowa 50g, kefir 150g,

Podwieczorek - sałatka owocowa 100g, andruty 25g, kakao 200g,

Piątek 22.11.2024 r.

Śniadanie - kanapki- dzieci robią same: pieczywo, masło, wędlina, ser żółty, warzywa, jajko, kakao 200g, jabłko 1 szt.,

Obiad - I danie- grochowa 250g,

II danie - knedle ze śliwkami z sosem śliwkowo- śmietanowym 160g, marchewka do schrupania 40g, kompot truskawkowy 200g,

Podwieczorek - chleb holenderski 40g, masło 5g, sałatka warzywno- rybna 50g, mięta 180g, kiwi 1 szt.,

Poniedziałek 25.11.2024 r.

Śniadanie - płatki owsiane z mlekiem 200g, chleb z makiem 200g, masło 5g, kiełbasa biała pieczona 15g, sałata 3g, herbata z cytryną 200g, melon 80g,

Obiad - I danie- barszcz czerwony z ziemniakami 250g, 

II danie - makaron z kurczakiem w sosie śmietanowym z rukolą 180g, sok ze szpinakiem 210g

Podwieczorek - chleb razowy 40g, masło 5g, szynka włoska 15g, pomidor, bazylia 20g, herbata z miodem, cytryną i imbirem 200g, banan 1 szt.

 


W jadłospisie mogą występować następujące alergeny: orzechy, jajka, cytrusy, miód, ryby, mleko.
W czasie zajęć dzieci dostają do picia wodę mineralną.