Jadłospis
Poniedziałek 10.03.2025 r.
Śniadanie - pieczywo mieszane 40g, masło 5g, szynka wiejska 15g, sałata 3g, papryka 20g, bułka wrocławska z serem mascarpone 10g, kakao 200g, jabłko 1szt.
Obiad - I danie - barszcz czerwony z ziemniakami 250g
II danie - kurczak w sosie serowym 80g, ryż 150g, brokuł gotowany 70g, kefir 150g.
Podwieczorek - jogurt z brzoskwiniami 160g, andruty 25g, mandarynka 1szt.
Wtorek 11.03.2025r
Śniadanie - kasza kuskus z mlekiem 200g, kanapki - dzieci robią same: chleb z sezamem, j/w, herbata z dziką różą 200g, banan 1szt.
Obiad - I danie - rosół z makaronem 250g,
II danie - udko pieczone 1szt. 80g, ziemniaki z koperkiem 180g, surówka z marchewki i jabłka 70g, Kubuś malinowy 150g
Podwieczorek - chleb razowy 40g, masło 5g, ser morski, rukola 2g, rzodkiewka 5g, mięta 180 g, jabłko 1szt.
Środa 12.03.2025r.
Śniadanie - manna na mleku 200g, kanapki - dzieci robią same: rogal, j/w herbata z żurawiną 200g, mandarynka 1szt.
Obiad - I danie - krupnik 250g,
II danie - schab pieczony 70g, sos pieczeniowy jasny, kopytka 150g, fasolka szparagowa 50g, kompot wieloowocowy 200g
Podwieczorek - kisiel do picia 160g, placek drożdżowy 40g, kulki kukurydziano - orzechowe 15g, gruszka 1szt.
Czwartek 13.03.2025r.
Śniadanie - kanapki - dzieci robią same: bułka długa, j/w, bułka długa 25g, masło orzechowe 10g, kawa mleczna 200g, 1/2 pomarańczy
Obiad - I danie - zalewajka z ziemniakami i wędzonką 250g
II danie - gulasz wołowy 70g, kasza jęczmienna 120g, ogórek kiszony 50g, kompot z aronii 200g
Podwieczorek - mleko smakowe 200g, bułeczka drożdżowa 40g, mus owocowy 100g
Piątek 14.03.2025r.
Śniadanie - twarożek ze szczypiorkiem, awokado i papryką 50g, kanapki - dzieci robią same: chleb kutnowski, j/w, herbata z owoców leśnych 200g, banan 1szt.
Obiad - I danie - ryżanka 250g
II danie - kotlet z ryby 70g, ziemniaki z koperkiem 200g, surówka z czerwonej kapusty 70g, sok jabłkowo - truskawkowy 180g
Podwieczorek - rogal 40g, masło 5g, pomidor, szczypiorek 20g, frankfurterka na ciepło 1szt, sos czosnkowy, kawa mleczna 200g, jabłko 1szt.
Poniedziałek 17.03.2025 r.
Śniadanie - ryż na mleku 200g, chleb z makiem 40g, masło 5g, filet z piersi kurczaka wędzony 15g, pomidor, bazylia 20g, herbata malinowa 200g, 1/2 pomarańczy
Obiad - I danie - grochowa z ziemniakami i kiełbasą 250g
II danie - naleśniki z serem mascarpone 130g i jeżynami 50g, sok pomarańczowy 210g
Podwieczorek - chleb razowy 40g, masło 5g, kiełbasa krakowska drobiowa 15g, sałata 3g, rzodkiewka 3g, herbata z cytryną, imbirem i miodem 200g, jabłko 1szt.
W jadłospisie mogą występować następujące alergeny: orzechy, jajka, cytrusy, miód, ryby, mleko.
W czasie zajęć dzieci dostają do picia wodę mineralną.