Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

Poniedziałek 23.06.2025r.

Śniadanie -  makaron grysik na mleku 200g, chleb z makiem 40g, masło 5g, szynka drobiowa 15g, sałata 3g, papryka 20g, mięta 180g, borówki 30g

Obiad - I danie - pomidorowa z ryżem 250g

II danie - kopytka 120g, kapusta gotowana 100g, "raczki" 1szt., kompot wieloowocowy 200g

Podwieczorek - placek drożdżowy 40g, czekolad do picia 200g, truskawki 3 szt. 

Wtorek 24.06.2025r.

Śniadanie - kasza kuskus z mlekiem 200g, bułka śniadaniowa 40g, pasztet drobiowy 25g, pomidor, bazylia 20g, herbata z dziką różą 200g, banan 1szt.

Obiad - I danie - barszcz czerwony z makaronem 250g

II danie - kotlet mielony 70g, ziemniaki z koperkiem 180g, mizeria 70g, sok owocowy 180g

Podwieczorek - chleb razowy 40g, masło 5g, ser morski 20g, rukola 2g, rzodkiewka 5g, herbata owocowa 180g, arbuz 100g

Środa 25.06.2025r.

Śniadanie - płatki jęczmienne z mlekiem 200g, kanapki - dzieci robią same: rogal, masło, wędlina, ser, jajko, warzywa, herbata z żurawina 200g, melon 80g

Obiad - I danie - jarzynowa niezabielana z zielonym groszkiem 250g

II danie - gulasz wieprzowy 70g, kasza gryczana 150g, sałatka z buraka czerwonego i cebuli 50g, kompot jabłkowy 200g

Podwieczorek - jogurt 160g z musem jagodowym 30g, ciastka zoo 40g, jabłko 1 szt. 

Czwartek 26.06.2025r.

Śniadanie - ryż na mleku 200g, bułka długa 3g, masło 5g, szynka pieczona 15g, sałata 3g, ogórek małosolny 5g, ketchup, truskawki 3 szt. 

Obiad - I danie - ryżanka 250g

II danie - kotlet z dorsza 70g, ziemniaki z koperkiem 180g, surówka z selera z żurawiną 70g, maślanka 150g

Podwieczorek - wafle 25g, kakao 200g, mus owocowy 100g

Piątek 27.06.2025r.

Śniadanie - chleb z sezamem 35g, masło 5g, szynka pieczona 15g, sałata 3g, papryka, ogórek, bułka długa 25g, dżem wiśniowy 10g, kawa mleczna 200g, banan 1 szt.

 Obiad I danie - kapuśniak na żeberku z ziemniakami 250g

II danie - pierogi z serem polane śmietaną z truskawkami 160g, marchewka do schrupania 40g, lemoniada cytrynowa 200g

Podwieczorek - bułka ziarnista 40g, masło 5g, pomidor, szczypiorek 20g, frankfurterka na ciepło 1 szt., sos czosnkowy, kawa mleczna 200g, owoc 

Poniedziałek 30.06.2025r.

Śniadanie - płatki owsiane na mleku 200g, chleb z makiem 40g, masło 5g, filet z piersi kurczaka wędzony 15g, pomidor, bazylia 20g, herbata malinowa 200g, 1/2 pomarańczy 

Obiad I danie - żurek z jajkiem i ziemniakami 250g

II danie - ryż z bitą śmietaną i owocami 160g, kompot wieloowocowy 180g, arbuz 100g

Podwieczorek - chleb razowy 40g, masło 5g, kiełbasa krakowska 15g, sałata 3g, rzodkiewka 3g, herbata z cytryną, imbirem i miodem 200g, jabłko 1 szt. 


W jadłospisie mogą występować następujące alergeny: orzechy, jajka, cytrusy, miód, ryby, mleko.
W czasie zajęć dzieci dostają do picia wodę mineralną.