Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

Poniedziałek 10.03.2025 r.

Śniadanie - pieczywo mieszane 40g, masło 5g, szynka wiejska 15g, sałata 3g, papryka 20g, bułka wrocławska z serem mascarpone 10g, kakao 200g, jabłko 1szt.

Obiad - I danie - barszcz czerwony z ziemniakami 250g

II danie - kurczak w sosie serowym 80g, ryż 150g, brokuł gotowany 70g, kefir 150g.

Podwieczorek - jogurt z brzoskwiniami 160g, andruty 25g, mandarynka 1szt.

Wtorek 11.03.2025r

Śniadanie - kasza kuskus z mlekiem 200g, kanapki  - dzieci robią same: chleb z sezamem, j/w, herbata z dziką różą 200g, banan 1szt.

Obiad - I danie - rosół z makaronem 250g,

II danie - udko pieczone 1szt. 80g, ziemniaki z koperkiem 180g, surówka z marchewki i jabłka 70g, Kubuś malinowy 150g

Podwieczorek - chleb razowy 40g, masło 5g, ser morski, rukola 2g, rzodkiewka 5g, mięta 180 g, jabłko 1szt.

Środa 12.03.2025r.

Śniadanie - manna na mleku 200g, kanapki - dzieci robią same: rogal, j/w herbata z żurawiną 200g, mandarynka 1szt.

Obiad - I danie - krupnik 250g,

II danie - schab pieczony 70g, sos pieczeniowy jasny, kopytka 150g, fasolka szparagowa 50g, kompot wieloowocowy 200g

Podwieczorek - kisiel do picia 160g, placek drożdżowy 40g, kulki kukurydziano - orzechowe 15g, gruszka 1szt.

Czwartek 13.03.2025r.

Śniadanie - kanapki - dzieci robią same: bułka długa, j/w, bułka długa 25g, masło orzechowe 10g, kawa mleczna 200g, 1/2 pomarańczy

Obiad - I danie - zalewajka z ziemniakami i wędzonką 250g

II danie - gulasz wołowy 70g, kasza jęczmienna 120g, ogórek kiszony 50g, kompot z aronii 200g

Podwieczorek  - mleko smakowe 200g, bułeczka drożdżowa 40g, mus owocowy 100g

Piątek 14.03.2025r.

Śniadanie - twarożek ze szczypiorkiem, awokado i papryką 50g, kanapki - dzieci robią same: chleb kutnowski, j/w, herbata z owoców leśnych 200g, banan 1szt.

Obiad - I danie - ryżanka 250g

II danie - kotlet z ryby 70g, ziemniaki z koperkiem 200g, surówka z czerwonej kapusty 70g, sok jabłkowo - truskawkowy 180g

Podwieczorek - rogal 40g, masło 5g, pomidor, szczypiorek 20g, frankfurterka na ciepło 1szt, sos czosnkowy, kawa mleczna 200g, jabłko 1szt.

Poniedziałek 17.03.2025 r.

Śniadanie - ryż na mleku 200g, chleb z makiem 40g, masło 5g, filet z piersi kurczaka wędzony 15g, pomidor, bazylia 20g, herbata malinowa 200g, 1/2 pomarańczy

Obiad - I danie - grochowa z ziemniakami i kiełbasą 250g

II danie - naleśniki z serem mascarpone 130g i jeżynami 50g, sok pomarańczowy 210g

Podwieczorek - chleb razowy 40g, masło 5g, kiełbasa krakowska drobiowa 15g, sałata 3g, rzodkiewka 3g, herbata z cytryną, imbirem i miodem 200g, jabłko 1szt.


W jadłospisie mogą występować następujące alergeny: orzechy, jajka, cytrusy, miód, ryby, mleko.
W czasie zajęć dzieci dostają do picia wodę mineralną.