Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

Poniedziałek 14.04.2025 r.

Śniadanie - pieczywo mieszane 40g, masło 5g, szynka wiejska15g, sałata 3g, papryka 20g, bułka wrocławska 25g z serem mascarpone 10g,słonecznik 2g, kakao 200g, jabłko 1 szt

Obiad - I danie - barszcz czerwony z makaronem 250g

II danie - eskalopki z kurczaka 80g, ryż 150g, sur. z selera 70g, kompot wiśniowy 200g

Podwieczorek - jogurt z brzoskwiniami 160g, andruty 25g, mandarynka 1 szt

Wtorek 15.04.2025r

Śniadanie - bułka długa 35g, twarożek z rzodkiewką, szczypiorkiem 30g, chleb 35g, masło 5g, polędwica sopocka 15g, papryka kolorowa 10g, kakao 180g, 1/2 gruszki

Obiad - I danie - kalafiorowa z ziemniakami 250g

II danie - schab w sosie paprykowym 70g, kasza gryczana 150g, surówka z kapusty pekińskiej 70g, kompot wieloowocowy 200g

Podwieczorek -mleko smakowe 200g, chałka 35g, jabłko 1 szt

Środa 16.04.2025r.

Śniadanie - kasza manna z mlekiem 180g, chleb 35g, masło 5g ,pomidor 20g, ogórek kiszony, natka pietruszki, herbata z cytryną 200g, mandarynka 1 szt.

Obiad - I danie - krupnik jaglany 250g

II danie - kotlet a la hamburger 70g, puree ziemniaczane, z koperkiem 180g, sałata lodowa z jogurtem 50g, sok jabłkowy 180g

Podwieczorek - serek wiejski 150g,, bułeczka mini 1 szt., jabłko 1 szt., herbata owocowa 180g

Czwartek 17.04.2025r.

Śniadanie - płatki ryżowe z mlekiem 200g, chleb z sezamem 40g, masło 5g, ser królewski 20g, rzodkiewka 5g, melon 80g

Obiad - I danie - biały barszcz z ziemniakami 250g

II danie -pulpeciki drobiowo wołowe, 70g sosie koperkowym, ryż 150g, fasolka szparagowa 50g, Kubuś malinowy 160g

Podwieczorek - pasta z ryby wędzonej z jajkiem i ogórkiem kiszonym 30g, rogal 30g, herbata z cytryną 200g, jabłko suszone 1op.

Piątek 18.04.2025r.

Śniadanie - chleb z makiem 35g, masło 5g, kiełbasa  żywiecka 10g, jajko 15g, sałata 3g, papryka. 10g, bułka długa 25g, dżem 10g, kakao 180g, arbuz 100g

Obiad - I danie - ogórkowa na żeberkach z ziemniakami 250g

II danie - pierogi z serem polane masłem klarowanym 160g, marchewka do schrupania 50g, kompot truskawkowy 200g

Podwieczorek - parówka z szynki na ciepło 1 szt, sos czosnkowy, chleb razowy 40g, masło 5g, mięta 180g, banan 1 szt

Wtorek 22.04.2025 r.

Śniadanie - chleb kutnowski 35g, pasta z jajka, szynki konserwowej, rzodkiewka 40g, płatki kukurydziane z mlekiem 150g, plaster ananasa

Obiad - I danie - barszcz ukraiński 250g

II danie - placuszki na jogurcie z jabłkiem polane musem jagodowym 180g, lemoniada cytrynowo-imbirowa z miodem 200g

Podwieczorek - chleb razowy 40g, masło 5g, szynka od szwagra 15g, roszponka 2g, ogórek kiszony, pomidor, bazylia 25g, herbata  malinowa 200g, jabłko 1 szt


W jadłospisie mogą występować następujące alergeny: orzechy, jajka, cytrusy, miód, ryby, mleko.
W czasie zajęć dzieci dostają do picia wodę mineralną.