Jadłospis
Poniedziałek 19.05.2025r.
Śniadanie - chleb z sezamem 30g, masło 5g, flet drobiowy wędzony 15g, pomidor, szczypiorek 20g, bułka długa 25g, dżem truskawkowy 10g, kakao 200g, jabłko 1szt.
Obiad – I danie - krem paprykowo pomidorowy z grzankami ziołowymi 250g
II danie - kluski przecierane z biały serem i wędzonką 180g, marchewka do schrupania 40g, kompot wieloowocowy 200g
Podwieczorek - bułka ziarnista 40g, masło 5g, szynka gotowana 15g, sałata 3g, pomidor koktajlowy 1szt., kawa mleczna 200g, 1/2 gruszki
Wtorek 20.05.2025r.
Śniadanie - serek homogenizowany 50g, rogal 40g, masło 5g, szynka wiejska 15g, papryka kolorowa 10g, herbata z cytryną 200g, borówki 30g
Obiad - I danie - rosół z makaronem 250g
II danie - polędwiczka drobiowa smażona 80g, młode ziemniaki z koperkiem, 180g, surówka z selera z żurawiną 70g, sok malinowy 160g
Podwieczorek - sałatka owocowa 100g, wafelek do lodów 1szt., czekolada do picia 200g
Środa 21.05.2025r.
Śniadanie - kasza manna z mlekiem 200g, kanapki- dzieci robią same: pieczywo, masło, wędlina, warzywa, jajko, kawa mleczna 200g, melon 80g
Obiad I danie - barszcz czerwony z makaronem 250g
II danie - klopsiki wieprzowe w sosie pieczeniowym 70g, kluski śląskie 130g, sałatka z buraczka czerwonego z cebulką i jabłkiem 70g, kompot wieloowocowy 200g
Podwieczorek - kisiel do picia 160g, chałka 35g, truskawki 3szt.
Czwartek 22.05.2025r.
Śniadanie - makaron grysik z mlekiem 200g, bułka śniadaniowa 40g, masło 5g, ser radamer 20g, sałata 3g, rzodkiewka, ogórek 8g, herbata owocowa 200g, mus owocowy 1szt.
Obiad - I danie - barszcz biały z ziemniakami 250g
II danie - bitki wieprzowe w sosie własnym 70g, kasza gryczana 150g, sałatka z ogórka kiszonego, papryki i cebuli 70g, kompot porzeczkowy 200g
Podwieczorek - jogurt z brzoskwiniami 160g, andruty 25g, jabłko 1szt.
Piątek 23.05.2025r.
Śniadanie - kasza kuskus z mlekiem 200g, chleb z sezamem 40g, masło 5g, jajko, kiełbasa wiejska , ser tarty 25g, pomidor 20g, herbata z cytryną 200g, jabłko 1szt.
Obiad I danie - grochowa na żeberkach 250g
II danie - naleśniki z serem mascarpone i borówkami 160g, ogórek zielony do schrupania 50g, sok pomarańczowy 180g
Podwieczorek - zapiekanki z serem, wędliną i pieczarkami 50g, kakao 200g, banan 1szt.
Poniedziałek 26.05.2025r.
Śniadanie - twarożek z suszonymi owocami 40g, chleb kutnowski 35g, polędwica sopocka 15g, ogórek konserwowy, ketchup 15g, kawa mleczna 200g, bakalie do schrupania 25g
Obiad I danie - jarzynowa 250g
II danie - spaghetti z mięsem i serem mozzarella 180g, arbuz 100g, kompot jabłkowy 200g
Podwieczorek - rogal 40g, masło 5g, szynka od szwagra 15g, pomidor 10g, herbata owocowa 200g, arbuz 100g
W jadłospisie mogą występować następujące alergeny: orzechy, jajka, cytrusy, miód, ryby, mleko.
W czasie zajęć dzieci dostają do picia wodę mineralną.